AMUSE MM
21 OKTOBER 2018 VAN 12:00 - 17:00 UUR
AMUSE MM
21 OKTOBER 2018 VAN 12:00 - 17:00 UUR
AMUSE MM
21 OKTOBER 2018 VAN 12:00 - 17:00 UUR
AMUSE MM
21 OKTOBER 2018 VAN 12:00 - 17:00 UUR

AMUSES 2017 OKTOBER

Rue de la Gare

Amuses

Wild pulled pork rilette met gekarameliseerde appel, zuurkool, bospaddenstoelen en cranberry. Daarbij een dubbel getrokken
wildbouillon, afgeblust met madeira.

Wijn

Uit de Limoux (westelijke gedeelte van de Languedoc, wijnhuis Martinolles, Zuid-Frankrijk)

Rood : Symphony Passionato
Een symphony (samenspel) van cabernet sauvignon en merlot. Met fruittonen van zwarte bessen en weelderig rood fruit. Volle zijdezachte tannines. Mocca , cacao en een vleugje vanille.
Een langere zuivere afdronk, welke perfect past bij onze wild amuses.

Wit: Limoux chardonnay
Gemaakt van chardonnay druiven,  van oude wijnstokken. Prachtige goudgele kleur. De geur is complex en intens met indrukken van boter kruiden en veel fruit. Vol en rijk van smaak met specerijen en een opmerkelijke lange afdronk.

In de Goede Luim

Amuses

De gast kan bij ons kiezen tussen onze vlees amuse of onze vegetarische amuse.

Vlees:
Huisgemaakte Filet American met ambachtelijke mayonaise, in de vriezer gegaarde eidooier, augurk, rode ui en toast.

Vega:
Burger van paddenstoelen, tomaat en cognac mayonaise.

Wijn

Bij deze amuse serveren wij een heerlijke rode of witte wijn van het bekende wijnhuis 'Candela' uit Argentinië.

Stads-Hotel Boerland

Amuses

- Carpaccio van Black Angus geserveerd op een kruidenbruschetta
- Stoofpotje van rund bereid met
Affligem Dubbel en winterse groenten
- Bokkenpootjes-Amaretto parfait
met een toffeekaramelsaus

Wijn

Rood: Colpasso Nero d’Avola, Cabernet Sauvignon - IGP Terra Sicilia Italië

Deze diep paars-rode wijn heeft in de neus intense aroma’s van rode bessen en gedroogde vruchten. Aan de lange afdronk gaat een volle smaak vooraf. Alles goed uitgebalanceerd en omlijst met rijpe tanines.

Su Sardu

Amuses

- Gerookte heilbot - limoen - pane carasau
- Ossenhaas - gekonfijte tomaat - schuim van Parmezaanse kaas
- Vol-au-vent - spinazie - gerookte ham

Wijn

Rode wijn: Monica/Cannonau.

Witte wijn: Nuraghus/Vermentino.

Gastrovino Van den Bergh

Amuses

- Amuse met brisaola (dus geen bresaola ) maar de hele muis
-Vers rivierkreeftje geserveerd op een witlof schuitje met grapefruit, avocado en een druppeltje dressing
- Soesje gevuld met een mouse van wildpate
- Huisgemaakt pompoen soepje

Wijn

Wit: Grauer Bourgonder van het gerenommeerde wijnhuis Martin Wassmer.
De neus is als een jonge juni morgen aan de Rijnoever, met bloemetjes en diepte. Droog en breed, geurend naar limoen en kweepeer.

Rood: Ripasso della valpolicella van ons wijnhuis Dal Cero. In de neus , aroma`s
van pruimen en specerijen. In de mond, een
charmante zoetheid van rijp fruit, vanille en veel body.

Athina

Amuses

- Spanakotiropita: Fijn bladerdeeg gevuld met spinazie en 2 verschillende soorten Griekse kazen afgemaakt met Griekse tuinkruiden
- Super malse 6 uur gegaarde Grieks rundvlees omwikkeld met gemarineerde aubergine
- Een kroketje van kers, fetakaas en een krokant jasje van hazelnoot

Wijn

Rood: Een Griekse wijn van het wijnhuis Kir Yianni, 60% Merlot en 40% Xinomavro

Wit: Een mosxofilaro sauvignon blanc

Website ontwikkeling door Webba